2 větší cibule
1 šálek oleje
4 rajčata
3 papriky
4 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky šesneku
4 vejce
sůl, mletý pepř, chilli, drcený kmín
Oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli osmahneme v hluboké pánvi a 5 lžících oleje dozlatova. Potom přidáme na plátky nakrájná rajčata, očištěné, na proužky nakrájené papriky, rajčativý protlak a prolisovaný česnek, ochutíme pepřem, osolíme a dusíme, až zelenina změkne. Směs odložíme na teplo. Pánev vymastíme částí zbývajícího tuku a postupně na ni vkládáme vždy čtvrtinu směsi, rozklepneme na ni vejce, ochutíme chilli a kmínem a opékáme, až vejce ztuhne. Směs zeleniny se nesmí při opékání přichytit k pánvi. Podáváme na nahřátých talířích s plátky bílého pečiva.