10 Karlovarských oplatků (dortových)
Krokant
60 g cukru
125 g sekaných mandlí
kousek másla
Krém
250 g másla
50 g cukr moučka
3 vejce
200 g čokolády jemně hořká
Poleva
100 g čokoláda jemně hořká
kokosový tuk (ztužený tuk)
Zhotovení krokantu
Máslo a cukr rozpustíme. V době kdy hmota dostane lehce hnědou barvu a cukr je rozpuštěn, přidáme mandle. Necháme je lehce opražit vyndáme a vložíme na pečící papír a necháme zchladnout.
Krém
Máslo vyšleháme do pěny a vmícháme moučkový cukr. Přidáváme vejce v odstupu jedné minuty jedno po druhém za stálého míchání. Čokoládu zahříváme ve vodní lázni po malých kouskách a potom vložíme do krému.
Krokant rozmělníme a vmícháme do krému.
Horní plochu první oplatky potřeme krémem a položme na ni druhou oplatku. Tímto způsobem pokračujeme, až jsou všechny oplatky spotřebovány. Poslední oplatku již nenatíráme! Odstavíme do chladu.
Poleva
Rozmělněnou čokoládu rozpustíme s kokosovým tukem a nakonec potřeme celý Pišingrový dort