Recept: Bruselské řezy

4 vejce

28 dkg polohrubé mouky

20 dkg moučkového cukru

1,5 dl teplé vody

1,5 dl oleje

1 prášek do pečiva 

Krém

1 máslo

1/2 l mléka

2 Vanilkové pudinky

15 dkg cukru

1 Vanilkový cukr

Vaječný koňak (nebo Rum)

Na ozdobu

2 šlehačky ke šlehání (osladit jak jsme zvyklí mletým cukrem)

1 Mandarinkový kompot

Čokoláda na nastrouhání

Žloutky, cukr, olej ušleháme a pak přidáme ostatní sypké přísady. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na pekáč vymazaný a vysypaný moukou. Po upečení a vychladnutí navrstvíme připravený krém a nakonec ušlehanou šlehačku. Nazdobíme mandarinkami a posypeme strouhanou čokoládou, případně nazdobíme rozpuštěnou čokoladou.


Krém:

Pudink uvaříme s cukrem v mléce. Mezitím našleháme máslo, do kterého po vychladnutí vmícháme pudink a znovu vyšleháme. Na závěr opatrně všleháme vaječný koňak (rum) podle chuti.