3 plátky toastového chleba
10 dkg eidamu/ jiného sýru
máslo
čerstvá petržel
0,5 kg vepřové panenky
sůl
pepř
plátky mandlí
olivový olej
vypeckované olivy
olej na smažení
Celou panenku očistíme a podélně doprostřed pomocí dlouhého nože uděláme naskrz otvor. Tento otvor naplníme připravenými olivami. Panenku osolíme a opepříme a krátce zprudka osmažíme na rozehřáté pánvi s trochou oleje. Jen tak, aby se na povrchu zatáhla.
Směs na kabátek
Toastový chléb si nakrájíme na kostičky a opečeme do křupava na pánvi. Do misky, nebo vůbec nejlépe do hmoždíře, nalijeme pár lžic olivového oleje, přidáme kousky mandlí a čerstvou petržel. Rozdrtíme co nejjemněji, a následně smícháme s nastrouhaným sýrem a troškou másla. Osolíme, opepříme. K takto připravené směsi přidáme kousky opečeného chleba, a ještě jednou důkladně promícháme.
Vymastíme pekáč, do kterého položíme vepřovou panenku. Potom vezmeme připravenou sýrovou směs, a ze všech stran jí pečlivě přikryjeme maso. Dáme zapékat na pětadvacet minut až půl hodiny. Kdyby se připalovala, podlijeme lehce vývarem.
Tip: Jako inovaci můžete každou olivu před vložením do panenky obalit anglickou slaninou.