1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 ks vejce
1/2 hrnku mléka
1 hrnek hladké mouky
2 lžíce cukr krupice
1 lžíce oleje
Špetka soli
Olej na smažení
Džem, tvaroh, šlehačka, kakao, skořice na zdobení (podle chuti)
Do mísy dáme prosátou mouku s kypřícím práškem, špetkou soli a vmícháme cukr. Přidáme vejce, mléko a olej. Rozmícháme v hladké těsto a ihned smažíme.
Těsto dáváme po lžících na rozpálenou a olejem vytřenou pánev (já používám lívanečník) a smažíme, až se začnou tvořit bublinky. Pak lívanečky obrátíme a smažíme dozlatova.
Hotové lívanečky pomažeme marmeládou, tvarohem, poklademe čerstvým ovocem a zdobíme šlehačkou, zakysanou smetanou a sypeme kakaem či skořicovým cukrem. Podle chuti.