Recept: Zasněžená louka

- Recept: Zasněžená louka
Rubrika:  Recepty

Recept: Zasněžená louka

06.07.14, 09:40, autor: redakce
Příjemný a chutný banánový moučník.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

4 vejce
4PL studené vody
4PL cukru krupice
4PL hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva

 

Na provlhčení korpusu:
200ml mléka
50g hořké čokolády( pro čokoládníky klidně i více)

 

Na krém:
2x smetana ke šlehání
1 kostka tvarohu
1 pomazánkové máslo
2x ztužovač šlehačky
5PL cukru (upravte si sladkost dle vlastní chuti)

Na proložení 2 velké banány
Na posyp 1 hrnek kokosu

 

Postup přípravy receptu

Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přišlehat vodu po lžících a vmíchat mouku s práškem do pečiva.
Nalít do vymazaného a vysypaného pekáče či plechu s vyšším krajem. Péct na cca 160°C asi 15-20 min, dle typu trouby. Ozkusit párátkem, zda je po vpichu suché.


Do mísy dáme šlehačky, tvaroh i máslo, přidáme cukr, ztužovače a opatrně začneme šlehat (má tendenci to zpočátku stříkat) Nakonec to došleháme do hustého krému.


V mikrovlnce rozpustíme tak na dvakrát, třikrát v mléku čokoládu a dobře rozmícháme.

 

  • Hotový korpus propícháme párátkem a poléváme horkou čokoládou.
  • Potom naskládáme pokrájený banán na plátky, zakryjeme krémem.
  • Dáme pěkně nahřát pánev na plotnu a když je horká, vsypeme kokos. Pozor, rychle růžoví, tak míchat a prohazovat, aby jen lehce zrůžověl. Tím potom posypeme doposud ještě krásně bílou louku, tedy rozetřený krém.
  • Dát rozležet do druhého dne.
 
Zdroj: Babské rady a nápady
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1068939

RSS:
Toplist
aaaaaa