Recept: Třešňový táč

- Recept: Třešňový táč
Rubrika:  Recepty

Recept: Třešňový táč

12.06.11, 16:55, autor: redakce
Třešňová sezóna začala. Kdy jindy si udělat třešňovou buchtu když ne právě teď? Ale víte jak to je, místo třešní můžete použít jakékoliv ovoce a v zimě i kompot. Táč bude pořád stejně dobrý. Je to rychlovka a přitom chutná luxusně!

Čtenost -   Diskuze: (1
 

2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

Vypeckované třešně (nebo  jiné ovoce)



Posypka

Cukr,

polohrubá mouka,

máslo



Nejprve vymažeme a vysypeme plech. Ja doporučuji vysypávat strouhankou, ale jsteli zvyklí na mouku, použijte ji. Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do pečïva a vanilkový cukr, promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a cukr a pořádně promícháme.


Nalijeme těsto na plech a poklademe vypeckovaným ovocem. Někdo třešně či višně nevypeckovává, ale nám docela vadí plivat při jídle pecky, takže se pecek zbavujeme předem. Poté posypeme posypkou a dáme péct do vyhřáté trouby.  Pečeme při 180°C asi 25 min.

 
  • jaa 23.06.11, 19:04

    Rozbalit 1.

  • jaa

    nejlepší táč je z kynutého t+ěsta.... PRDOPE DĚLÁ KYSELOST...

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1258480

RSS:
Toplist
aaaaaa