Recept: Trdelník

- Recept: Trdelník
Rubrika:  Recepty

Recept: Trdelník

13.01.14, 12:18, autor: redakce
Trdelníky známe všichni. Jak se pečou třeba na poutích nebo ve větších městech v turistických lokalitách během léta. Na Staroměstském náměstí ještě na trdle nad ohněm, ale většinou už na elektrických "grilech". Jsou skvělé, tak proč si je neupéct třeba i doma?

Čtenost -   Diskuze: (0
 

500 gr pol. mouky

80 gr tuku

3 lžíce cukru moučka

250 ml mléka

42 g droždí

2 vejce

 

 

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru. Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

 

 

 
Zdroj: Lenka Dršková FB
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1503339

RSS:
Toplist
aaaaaa