Recept: Tatarák podle řeznice Markéty

- Recept: Tatarák podle řeznice Markéty
Rubrika:  Recepty

Recept: Tatarák podle řeznice Markéty

25.10.15, 11:12, autor: redakce
Opravdu velmi dobrý tatarák!

Čtenost -   Diskuze: (0
 

Markéta Libánská pracovala v restauraci Čestr, dnes ji najdete v Našem masu. Zkombinovala dva recepty ze svých pracovišť a vytvořila brilantní verzi.



Pro dva lidi pořiďte čtvrt kila vyzrálého hovězího, ideálně vrchní nebo spodní šál. Maso očistěte a dvakrát jemně namelte. Drobně nasekejte dvě menší šalotky a stejné množství cornichonek (malé okurčičky).

Do vyšší nádoby rozklepněte dva žloutky, zasypte dvěma polévkovými lžícemi jemně strouhaného parmazánu, přidejte dvě vrchovaté lžičky dijonské hořčice a lžíci láku z okurek. Nejdřív směs lehce tyčovým mixérem promixujte, pak začněte pomalu přilévat kvalitní slunečnicový olej (spotřebujete ho 40–50 ml) a vyšlehejte majonézu. Přidejte ji k masu, šalotkám a cornichonkám, dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a důkladně promíchejte. Pak už stačí jen topinky, česnek a hotové blaho je na stole.



Více na http://www.reflex.cz/clanek/jidlo-a-piti/67062/tatarak-namlit-nebo-skrabat.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy

 
Zdroj: Reflex
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1090609

RSS:
Toplist
aaaaaa