Recept: Špenát se smetanou

- Recept: Špenát se smetanou
Rubrika:  Recepty

Recept: Špenát se smetanou

01.04.10, 00:00, autor: redakce
Špenát je nejlepší, pokud ho nevaříte z protlaku, ale hezky čerstvý ze zahrádky. No ... v nejhorším ze supermarketu :)

Čtenost -   Diskuze: (0
 

 

1 kg špenátových listů

6 dkg másla

1/8  smetany

1 žloutek

pepř, sůl, česnek

 

 

Přebraný a dobře vypraný špenát vaříme v horké slané vodě 5 minut. Hrnec nepřikrýváme, aby špenát zůstal pěkně zelený. Necháme odkapat, jemně ho usekáme nebo umeleme na masovém mlýnku. Někteří mají rádi větši kousky špenátových listů - záleži tedy na chuti. V kastrole rozehřejeme máslo a v něm špenát podusíme na okraji plotny. Pak zalijeme smetanou, do které rozkvedláme 1 žloutek. Na závěr přidáme utřený česnek dle chuti.

 

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1014648

RSS:
Toplist
aaaaaa