Recept: Španělské ptáčky 1

- Recept: Španělské ptáčky 1
Rubrika:  Recepty

Recept: Španělské ptáčky 1

03.10.08, 22:01, autor: Kuchařka
Ostatní

Čtenost -   Diskuze: (0
 

400 g hovězího masa

2 vejce

1 kyselá okurka

50 g uzené slaniny

hořčice, sůl, mletý pepř

1 1/2 šálku smetany

1 lžíce mouky

1 velká cibule

1 lžíce cukru na karamel

citronová št'áva

 

 

Omyté maso nakrájíme na plátky, mírně je naklepeme, osolíme, potřeme troškou hořčice a pokládáme půlkami podélně nakrájených natvrdo vařených vajec, proužky slaniny a proužkem okurky. Zavineme, ovážeme nití a dáme dusit na nadrobno nakrájenou a osmahnutou cibuli. Při dušení mírně podléváme vodou. Udušené ptáčky vyjmeme, nit opatrně odstraníme. Omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a ještě asi 15 minut povaříme. Nakonec do omáčky vlijeme karamel, připravený z cukru a rozředěný trochou vody. Podle chuti omáčku přikyselíme citronovou št'ávou. Podáváme s rýží.

 

 

 

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1578888

RSS:
Toplist
aaaaaa