Recept: Rynglový džem

- Recept: Rynglový džem
Rubrika:  Recepty

Recept: Rynglový džem

17.04.09, 09:49, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání

Čtenost -   Diskuze: (0
 

1 kg vypeckovaných rynglí

700 g cukru

3 g kyseliny citronové

 

 

Ryngle omyjeme, zbavíme stopek a vypeckujeme. Nakrájíme na kousky. Jednu třetinu oddělíme, podlijeme malým množstvím vody a za stálého míchání rozvaříme. Prolisujeme přes síto, přidáme 1/3 cukru a znovu vaříme 10 minut. Pak přidáme zbytek ovoce, postupně přidáme cukr a vaříme tak dlouho, až džem začne rosolovatět. Ke konci varu přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody. Horký džem nalijeme do zavařovacích skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1258588

RSS:
Toplist
aaaaaa