

1 lžíce extra-panenského olivového leje
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky drceného česneku
1/2 kg steakového masa
1 lžíce drceného pepře
1/2 lžičky soli
1 šálek netučného kučecího vývaru
1 střední cibule nakrájená na kroužky asi 0,5 cm široké
V zapékací míse smícháme olej, ocet, worcestrovou omáčku, hořčici a česnek. Přidáme maso a dobře oablíme. Zakryjme a dáme do chladničky na 30 minut, ale nejelépe přes noc.
Na teflonovou pánev dáme kapku oleje, rozehřejeme. Maso osolíme a opepříme a dáme na pánev. Opékáme 2 minuty po každé straně. Přilijeme 1/2 šálku vývaru a opékáme dál 5-6 minut po každé straně. Maso vyjmeme z oýnve a volně zakryjeme, aby zůstalo teplé. Zmírníme plotýnku a do pánve přidáme kroužky cibule a opečeme dozlatova asi 4-5minut na každ= straně. Zbylým vývarem podle potřeby můžeme podlévat, aby se cibule nepřipékala.
Maso nakrájíme na tenké plátky napříč přes vlákno, podáváme pokryté cibulovými kroužky.
(4 porce)