

4-5 pstruhů (asi 600-700 g)
120 g másla,
1 citron,
petrželka
sůl,
asi 40 g hladké mouky
Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod tekouci vodou, osušíme, osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme na másle. Pak je trochu podlijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme do měkka. Do másla přidáme jemně usekanou petrželku.
Neregistrovaný 21.10.08, 17:24
1. PEČENÍ NEBO SMAŽENÍ
Na pánvičce se smaží. Peče se v troubě.
Plavovláska 25.10.08, 14:05
2. pečení, smažení
"...podlijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme do měkka..." co je na tom nejasného prosím?
Neregistrovaný 29.11.08, 12:32
3. ww
dddd
Zuzka 12.02.09, 16:35
4. Pstruh pečený na másle
Je to moc dobrý recept,diky Zuzka
Míla 18.03.09, 15:43
5. Vyzkoušeno
Dělala jsem pode toho receptu 5 pstruhů. Jeden se mi divně pokroutil a vyschl - ale to asi nebude tím receptem, asi měl nějaký jiný vnitřní problém (že by modrý screen?) ale ty zbývající 4 byli úžasní!
jiri 04.05.09, 18:39
6. prochy
trosku cibulky a cesneku by neuskodil,na ohni je nejlepsi
janca 23.05.09, 11:20
7. citron
a co citron? nakonec ho vymackame na ryby?
Vlasta 15.09.09, 12:04
8. Pečení?
Pečení je technologický postup, kdy se pokrm upravuje za přítomnosti malého množství tuku ( nemá to co dělat s troubou nebo pánvicí). Naopak smažení, je proces úpravy pokrmu ponořeného do tuku.
Jana 29.10.09, 12:49
9. Fiona
Myslím, že je to jednoduchý a vynikající recept. Nějak podobně už jsem dělala i jiné ryby, takže zítra vyzkouším.
tomy 29.11.09, 01:57
10. pečení na panvi
pečení na pánvi znamená péct pokrm v malém množství tuku..smaží se ve fitézách apod...
Valis 03.03.10, 11:58
11.
Po vykuchání přeřízněte zevnitř páteř (v zadní části). Ryba by se při pečení neměla kroutit.
Irena 13.06.10, 10:11
12. Pstruh
Tak s tou proříznutou páteří je dobrý návod.To jsem nevěděla.Dneska jsem je koupila a budu je zrovna dělat.
Radka 01.10.11, 17:21
13.
http://www.carostroj.cz/2x-vonavy-pstruh-na-masle-s-vytecnymi-varenymi-bramborami-s-petrzelkovou-nati-a-2x-2-dcl-k-z176
Ivusha 01.12.12, 09:42
14. Vyzkoušejte
Zkuste ještě dovnitř pstruha máznout trošku plnotučné hořčice a přidat trošku másla. Je to výtečné
VINYL 06.09.13, 14:49
15. !!!!Získejte poukázky zdarma!!!
Zaregistrujte se a začněte sbírat body,které pak vyměníte za poukázky do obchodu - albert,billa,globus,spar,peny,tesco,kaufland, Jak získávat body?Registrace – 30 bodů,Odběr newsletteru – 20 bodů,Hlídání základní – 40 bodů,Hlídání 5+ položek – 20 bodů,Návštěva nad 30 stránek – 2 body vše se dozvíte na stránečkách.. jde to poměrně rychle a poukázku můžete získat za 3dny OVĚŘENÉ!!!!
http://kompasslev.cz/?reference=279
Matty 07.12.13, 15:00
16. úpravy masa
Na pánvy se smaží a i peče! Pokud pečeš na pánvi, tak jen na lehce potřené olejem či máslem (160C-250C).... Smažení = potravina je do nádoby s olejem zcela ponořena a olej ma teplotu 160C-180C
Erika 31.01.14, 13:19
17. hrubka
v pánvi jako písni ( učivo 4. tř.)
Kryštof 24.05.15, 14:00
18. smažení vs pečení
Vy jste zase banda... ROZDÍL MEZI PEČENÍM A SMAŽENÍM ----- >>> Peče se jak na pánvi tak v troubě... smažený pokrm je VŽDY obalený..takže...co obalíte a dáte na pánev = smažíte .... nezáleží na tuku ani množství másla nebo co to tady píšete :D
Alda 29.01.16, 18:55
19. Smažení?
Takže hranolky, které jsou smažené, musí být obalené v trojobalu? Dobrý nápad. Asi to zkusím :D :D
Lenka00256 26.09.18, 07:30
20. Pstruh pečený na másle
Pěkný recept. Už se těším, až ho o víkendu vyzkouším :) Radši kupuji ryby celé a pak je vykostím sama a nezůstanou tam téměř žádné kosti. Základ ale je kvalitní nůž. Já používám značky WÜSTHOF (https://www.bavimevarit.cz/nemecke-kvalitni-kucharske-kuchynske-noze-dick-zwilling-wusthof/) se kterým se mi nejlépe pracuje.