
Recept: Pizza Portobello
20.01.10, 13:57, autor: redakce
Recept vhodný pro Třífázovou dietu ...
1 lžíčka olivového oleje
1 stroužek česneku pokrájeného na malé kostičky
200 g malých žampionových hlaviček
špetka soli
špetka čerstvě mletého černého pepře
350 g mozzarelly, pokrájené na plátky
10 g čerstvých lístků bazalky
2 čerstvá rajčata pokrájená na plátky, restovaná nebo grilovaná
oregano
Olej a česnek smícháme v misce a žampionové hlacičky potřeme touto směsí ze všech stran. Hlavičky rozložíme horní stranou dolů do kruhu na pečící folii potřenou olejem. Osolíme a opepříme. Mozzarellu, bazalku a rajčata rozložíme střídavě v kruzích na žampiony. Posypeme oreganem.
Zapékáme při 230 stupních Celsia, dokud se sýr neroztaví, asi 3 minuty.
(2 porce)