Recept: Mléčně kvašené okurky (rychlokvašky)

- Recept: Mléčně kvašené okurky (rychlokvašky)
Rubrika:  Recepty

Recept: Mléčně kvašené okurky (rychlokvašky)

24.04.09, 19:43, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání

Čtenost -   Diskuze: (1
 

okurky

kopr

vinné listy

30 g soli na 1 l vody

 

 

Okurky pečlivě omyjeme, propíchneme na několika místech vidličkou a vkládáme do skleněné nebo kameninové nádoby. Vrstvy okurek prokládáme koprem, můžeme přidat i vinné listy. Okurky zalijeme slanou vodou. Mírně zatížíme prkénkem a sbíráme tvořící se pěnu. Podle potřeby dolijeme slanou vodou, aby okurky byly stále ponořené.

 

 

 
  • jaromirhercog 19.07.17, 16:31

    Rozbalit 2. kvašené okurky

  • jaromirhercog

    Na kvašené okurky musejí být ty rapaté a absolutně čertsvé. Nikdy nesmí dojít na prudké slunce. Stačí v teple nad 23st. a pomalu nechat kvasit. Před koncem kvašení se musí dát do chladna, nejlépe do sklepa, kde je tak 12 st.

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
991818

RSS:
Toplist
aaaaaa