Recept: Mléčně kvašené okurky (rychlokvašky)

- Recept: Mléčně kvašené okurky (rychlokvašky)
Rubrika:  Recepty

Recept: Mléčně kvašené okurky (rychlokvašky)

24.04.09, 19:43, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání

Čtenost -   Diskuze: (2
 

okurky

kopr

vinné listy

30 g soli na 1 l vody

 

 

Okurky pečlivě omyjeme, propíchneme na několika místech vidličkou a vkládáme do skleněné nebo kameninové nádoby. Vrstvy okurek prokládáme koprem, můžeme přidat i vinné listy. Okurky zalijeme slanou vodou. Mírně zatížíme prkénkem a sbíráme tvořící se pěnu. Podle potřeby dolijeme slanou vodou, aby okurky byly stále ponořené.

 

 

 
  • jaromirhercog 19.07.17, 16:31

    Rozbalit 2. kvašené okurky

  • jaromirhercog

    Na kvašené okurky musejí být ty rapaté a absolutně čertsvé. Nikdy nesmí dojít na prudké slunce. Stačí v teple nad 23st. a pomalu nechat kvasit. Před koncem kvašení se musí dát do chladna, nejlépe do sklepa, kde je tak 12 st.

  • Karel Fenyk 10.09.17, 11:07

    Rozbalit 3. Rychlokvašky

  • Karel Fenyk

    Ještě dávám na dno a na vrch křenový list.

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1032707

RSS:
Toplist
aaaaaa