
Recept: Mléčně kvašené okurky (rychlokvašky)
24.04.09, 19:43, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání
okurky
kopr
vinné listy
30 g soli na 1 l vody
Okurky pečlivě omyjeme, propíchneme na několika místech vidličkou a vkládáme do skleněné nebo kameninové nádoby. Vrstvy okurek prokládáme koprem, můžeme přidat i vinné listy. Okurky zalijeme slanou vodou. Mírně zatížíme prkénkem a sbíráme tvořící se pěnu. Podle potřeby dolijeme slanou vodou, aby okurky byly stále ponořené.
jaromirhercog 19.07.17, 16:31
2. kvašené okurky
Na kvašené okurky musejí být ty rapaté a absolutně čertsvé. Nikdy nesmí dojít na prudké slunce. Stačí v teple nad 23st. a pomalu nechat kvasit. Před koncem kvašení se musí dát do chladna, nejlépe do sklepa, kde je tak 12 st.
Karel Fenyk 10.09.17, 11:07
3. Rychlokvašky
Ještě dávám na dno a na vrch křenový list.