Recept: Metrové řezy

- Recept: Metrové řezy
Rubrika:  Recepty

Recept: Metrové řezy

11.04.15, 07:31, autor: redakce
Tento recept ležel dlouho ve složce mezi "dosud nevyzkoušenými" i když vřele doporučovanými. Zdál se mi dost pracný. A pak nadešla jeho doba. Musím říct, že se pracným jen na první pohled zdá. Ale hlavně - potvrzuji, že je to naprosot luxusní zákusek. I když je ho opravdu velký kus, za víkend se po něm zaprášilo a nezůstalo ani malinko pro sousedku :).

Čtenost -   Diskuze: (0
 

4 ks vejce

250 g krupicového cukru

100 ml oleje

150 ml teplé vody

250 g hladké mouky

1 prášek do pečiva

Trocha kakaa na obarvení poloviny těsta

 

 

Krém

600 ml mléka

2 vanilkové pudinky

150 g cukru

250 g másla

1 vanilkový cukr

trocha rumu

 

100 g džemu (rybízový, šípkový, višňový)

 


Poleva

100 g čokolády na vaření

50 g másla (ztuženého tuku)

 

 

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné poloviny vmícháme opatrně kakao. Obě těsta dáme do vymazaných a moukou vysypaných srnčích hřbetů (každé těsto do jednoho) a upečeme.

 

Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Utřeme si máslo s cukrem a do něj po částech všleháme vychladý pudink. Můžeme přidat trochu rumu.

 

Vychladlé srnčí hřbety nakrájíme na plátky, plátky mažeme po jedné straně džemem a krémem střídavě slepujeme - jeden kakaový a jeden vanilkový.  Nakonec řezy potřeme zbylým krémem a necháme ztuhnout v chladničce.

 

Připravíme si čokoládovou polevu a vychladlé řezy polejeme čokoládovou polevou. Můžeme též posypat kokosem. Dáme opět ztuhnout a poté krájíme šikmé plátky.

 

 

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1730398

RSS:
Toplist
aaaaaa