
1 malá červená cibule nakrájená na čtvrtiny
1/3 šálku balzamikového octa
1/4 šálku kaparů
2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
3 stroužky česneku (drceného)
3/4 kg steakového masa
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky nahruho mletého černého pepře
Jednu čtvrtku cibule odložíme stranou. Zbytek cibule pokrájíme na kostičky. Smícháme v míse s octem, kapary, oregánem a česnekem. 1/4 šálku této směsi nalijeme na zbylou čtvrtku cibule a odložíme stranou.
Obě strany steaku osolíme a opepříme. Do mikrotenového sáčku vložíme maso se zbylou cibulovou směsí. Necháme marinovat nejméně 1 hodinu, ale nejlépe přes noc v chladničce.
Rozehřejem gril a maso umístíme asi 10 cm od zdroje tepla na grilovací mřížku. Maso grilujeme 4-5 minut na každé straně. Před krájením necháme 5 minut odstát.
Rozložíme porce na mísu a přelijeme uschovanou cibulovou směsí.
(6 porcí)