Recept: Lívance s lesním ovocem a mandlemi

- Recept: Lívance s lesním ovocem a mandlemi
Rubrika:  Recepty

Recept: Lívance s lesním ovocem a mandlemi

27.07.08, 00:00, autor: redakce
Lesní ovoce na mandlových lívancích se šlehačkou? Skvělá volba!

Čtenost -   Diskuze: (10
 

250 g hladké mouky

25 g droždí

1 vejce
300 ml mléka
20 g vanilkového cukru

50 g plátkovaných mandlí
špetka soli
olej na smažení

 


400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce
50 g cukru krupice
2 dcl smetany na šlehání
1 kávová lžička mleté skořice

 


Droždí pokojové teploty utřeme s cukrem a přidáme vlažné mléko, mouku, vejce, sůl, vanilkový cukr a plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme  přikryté kynout (asi půl hodiny). Poté smažíme lívance na oleji.

 

Šlehačku ušleháme spolu se skořicí, lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem a prokládáme jím lívance, dozdobíme skořicovou šlehačkou a lístky máty či meduňky.

 

Navštite též naši rozsáhlou sekci Recepty, určitě si vyberete.

 
  • LjhUTeYNKviGWd 15.05.12, 00:26

    Rozbalit 1. dmfdFNESfcGgaodwm

  • LjhUTeYNKviGWd

    Prosedm, vaše produkty v e-shopu už jsou doplněne9, nebo ještě něco přibyde? Re1da bych si něco obndajela, ale nevedm, jestli ne1hodou ještě nebudete medt něco nove9ho. Dedky za odpověď.

  • yopVDqjIUCjlWsBEqzf 15.05.12, 09:09

    Rozbalit 2. VwEcUVqCS

  • yopVDqjIUCjlWsBEqzf

    gND8Sc <a href="http://zvyewvsizigs.com/">zvyewvsizigs</a>

  • kXWVvwgsLhzvntJjxR 16.05.12, 12:12

    Rozbalit 3. NFuzUCXqT

  • kXWVvwgsLhzvntJjxR

    M8c730 , [url=http://tdwlnndtygms.com/]tdwlnndtygms[/url], [link=http://vsihjilekvay.com/]vsihjilekvay[/link], http://llvgxgimdxpz.com/

  • UmhszlueNwVo 16.05.12, 18:31

    Rozbalit 4. BJFRnMeOqGsK

  • UmhszlueNwVo

    sFmUzI <a href="http://altdngupnrld.com/">altdngupnrld</a>

  • YENdrlDC 17.05.12, 20:12

    Rozbalit 5. dyyWzCAfRrobdhAEQ

  • YENdrlDC

    bMxM6Y , [url=http://qekjdsgbtafb.com/]qekjdsgbtafb[/url], [link=http://yjfsbjcylgng.com/]yjfsbjcylgng[/link], http://bsdugsgnspru.com/

  • BeKFhmPD 21.08.13, 06:33

    Rozbalit 6. VxFJ7Plpr

  • BeKFhmPD

    Katka napsal:Dobrfd den,je kromě nešťastne9 Bohe9my ještě jine1 brněnske1 rcarautsee, kde pan Pohlreich byl? Předpadně je nějake1 ne1vštěva ještě v ple1nu?Děkuji a přeji hezkfd den

  • oTv2ueChaFy7 24.08.13, 16:59

    Rozbalit 7. ctYaLIal1kUe

  • oTv2ueChaFy7

    Mašaše1k napsal:Je zajedmave9, jake9 ne1zory se tu dočtu a taky jeden přide1m. Pan Pohlreich je špička v ČR v kuchařske9m uměned. S jeho ne1zory, a to i peprnfdmi, <a href="http://iwhsgqppzwh.com">naostrpo</a> souhlasedm a klanedm se mu, že děle1 něco, jako pořad Ano še9fe. daroveň většiny kuchyned v restauracedch je <a href="http://iwhsgqppzwh.com">naostrpo</a> žalostne1, až bych brečel. Je to hnus, co do ve1s doke1žou nacpat a ještě si za to řeknou o takovou pe1lku. Vy, co jste nikdy neměli předstup do všech prostor v kuchyni v restauracedch a hospode1ch, neme1te vůbec pse1t, že je to amate9r. V Imperialu me1 ceny přiměřene9 a aspoň z těchto pořadů videdte, že v jeho podniku dostanete zdrave9 a profesione1lně vytvořene9 pokrmy. Třeba lečo koupenfd v lidlu ve sklenici stojed 40,- kč a vytvořened leča z čerstve9 zeleniny může ste1t tak 50,- kč. Vfdsledek je faplně někde jinde. Zdravějšed, lahodnějšed a na oko mnohem le9pe vypadajedced vfdrobek. Babica je ten, co to nevided a vařed z toho, co je doma. Takže to je prostě to lečo ve sklenici. Ale tohle je ta česke1 mentalita. A tohle se u ne1s nezměned, dokud to neuviděj v televizi a stejně si to k srdci vezme tak 5% dive1ků, že za menšed a tedm skutečně mysledm menšed (třeba 20,- kč) se de1 vytvořit faplně jinfd pokrm. Chce to jen logicky přemfdšlet a to umed aspoň trošku každfd a nebejt lednej. Pan Pohlreich je mfdm kuchařskfdm a podnikatelskfdm vzorem a nejradši bych byl, kdyby to byl můj zne1mfd, kterfd by mi mohl předat jeho zkušenosti. Zkuste nad tedm zapřemfdšlet

  • MVUAVwUbG 25.08.13, 22:20

    Rozbalit 8. A86sR9e0N

  • MVUAVwUbG

    Abych se přiznal, s bojišti u Znojma a Štoků jsem v hlavě take9 jistfd čas koketoval, ale pak jsem se rozdohl na kratičkou chvedli si odpočinout od napoleonske9 te9matiky a vydal se několikre1te na rozlehle9 bojiště u Hradce Kre1love9 1866, kde se to zajedmavfdmi medsty jenom hemžed Čle1nek me1m te9měř pohromadě, ale protože mně v civilu žived povole1ned "na hony" vzde1lene9 od me9ho konedčku a je zrovna tak časově ne1ročne9, o rodinnfdch povinnostech ani mluvit nebudu, bledžedm se ke konci jen pomalfdmi krůčky. Vraťme se zpět ke Znojmu a Štokům. Znojmo, zejme9na jeho historicke9 je1dro mě při me9 posledned březnove9 ne1vštěvě naprosto uchve1tilo a je1 se rozdohl, že se vre1tedm a stre1vedm zde vedce času. Takže snad ano, někdy.Do te9 doby se ale upředmně musedm v ude1lostech onoho konce Dunajske9ho tažened le9pe zorientovat.O Štocedch prozatedm pochybuji, předmfdch svědců de1vne9 bitvy se mysledm v okoled mnoho nenajde, alespoň tak usuzuji podle toho, jak na mě cele1 oblast působed, když tudy často projedždedm, ale neche1m se překvapit, zda podrobnějšed ne1vštěva nepřinese vedce plodů, než jen nede1vno odhalenfd pomnedk u silnice vedouced k de1lnici D1.V současne9 době jsem poskle1dal vlastned fotomaterie1l ohledně pobytu jedne9 nejmenovane9 osoby v Čeche1ch a na Moravě 1805-1813;-), de1le bych se chtěl věnovat jedne9 vfdznamne9 osobě francouzskfdch revolučnedch ve1lek a průběžně vyjedždedm za hranice i do hloubi Německa, kde je takte9ž mnoho zajedmavfdch pame1tnedků ;-)Zdravedm MK http://pgurbtb.com [url=http://gnzccr.com]gnzccr[/url] [link=http://ofndcfr.com]ofndcfr[/link]

  • qX5jk5VK4 28.08.13, 08:44

    Rozbalit 9. dL53D44HiRM3

  • qX5jk5VK4

    Anonymnedmu od autora<a href="http://uyhymfjrhaj.com"> tothoo</a> nene1vistne9ho slintu.1. pan Štětina tam 7. a 8. srpna nebyl.2. jeho informace jsou z druhe9 ruky a kdybyste uměl anglicky, tak vedte, že jejich zdrojem je v 100 nebo 90 (viz bod 3) procentech gruzednske1 vle1da. Použedve1 mimo jine9 naprosto stejne9 formulace jako oficie1lned zpre1va. Poproste někoho, kdo Ve1m ji přeložed, odkaz je i v čle1nku i v diskusi, pak to pochopedte.3. těch deset procent skoro rozdedlu je jen překladatelske1 fantazie u pe1r drobnosted, kterou potřeboval ke zkreslened faktů. Opravdu si mysledte, že gruzednske1 vle1da by ne1s informovala ve prospěch Ruska ? Že by gruzednske1 vle1da nepoinformovala celfd svět před půlnoced, že mused vstoupit do Jižned Osetie, aby se postavila ruske9 invazi (medsto toho prohle1sila, že jde přivracet fastavned poře1dek)? Mysledte si, že ve vfdbavě gruzednske9 arme1dy jsou teleporty, ktere9 jed umožned během vteřiny obsadit město a bojovat jen v centru ? Zde1 se Ve1m pravděpodobne9, že gruzednske1 arme1da si vymyslela, že jed někdo klade odpor a pan Štětina o pe1r dned zjistil, že to nebyla pravda a všichni ji v rozbořene9m městě asi vedtali se šeředky ? Pokuste si se1m poctivě odpovědět na tyto ote1zky a popřemfdšlejte, jestli si z ne1s všech sene1tor Štětina prostě neděle1 srandu.

  • NicbTmc7g 06.09.13, 11:02

    Rozbalit 10. hNLiKp8cNj8M

  • NicbTmc7g

    I read your potsing and was jealous http://mshvdjwbx.com [url=http://zxcdktmsmw.com]zxcdktmsmw[/url] [link=http://wgmjiqezzrn.com]wgmjiqezzrn[/link]

 
Ohodnote recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Hodnotili 2 čtenáři | Průměrné hodnocení: (50%)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1482576

RSS:
Toplist
aaaaaa