Recept: Kvašené okurky

- Recept: Kvašené okurky
Rubrika:  Recepty

Recept: Kvašené okurky

27.04.09, 17:49, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání

Čtenost -   Diskuze: (0
 

větší a přerostlé okurky

kopr

višňové listy

vinné listy

kolečka cibule

kolečka křenu

celý pepř

nové koření

60-80 g soli na 1 l vody

 

 

Okurky pečlivě omyjeme a každou vidličkou několikrát propíchneme. Pak je skládáme do větší sklenice, prokládáme koprem, višňovými listy nebo listy vinné révy, silnějšími kolečky cibule a křenu. Přidáme celý pepř, nové koření a zalijeme vychladlým solným roztokem. Navrch umístíme dřevěnou sponu, aby byly okurky zatížené. Nádobu překryjeme plátnem a při teplotě 15-20 stupňů je necháme kvasit. Asi po třech týdnech okurky přemístíme do chladnějšího prostředí, zvýšíme tak jejich trvanlivost. Z povrchu roztoku během kvašení i uskladnění odstraňujeme bělavý povlak a podle potřeby dolijeme solným roztokem.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
680370

RSS:
Toplist