
180 g rajčatového protlaku
1/5 šálku červeného vína
½ šálku vody
1 stroužek česneku
½ lžičky sušené bazalky
¼ lžičky oregána
¼ lžičky soli
450 g mletých krutích prsíček
1 šálek ovesných vloček
1 vejce
½ šálku strouhane cukety
Troubu předehřejme na 175 st. C. Na pánvi smícháme rajčatový protlak, víno, vodu, česnek. Bazalku, oregano a sůl. Uvedeme do varu a poté snížíme teplotu na minimum. Povaříme mírně asi 15 minut a odstavíme.
Přendáme ½ šálku směsi do mísy přidáme krůtí maso, ovesné vločky, vejce a dobře promícháme. Vytvoříme podlouhlou šišku a dáme na plech. Pečeme 45 minut, přelijeme zbylou rajčatovou směsí a pečeme dalších 15 minut.
Vyjmeme z trouby a necháme asi 10 minut chladnout na serírovací míse. Poté krájíme na plátky a poléváme rajčatovým výpekem.
(8 porcí)