Recept: Česneková ciabatta

- Recept: Česneková ciabatta
Rubrika:  Recepty

Recept: Česneková ciabatta

13.03.14, 12:16, autor: redakce
Česneková ciabatta s olivami a sušenými rajčaty nemá chybu.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

•    400 g hladké mouky
•    20 g droždí
•    200 ml teplé vody
•    1 lžíce olivového oleje
•    2 čajové lžičky soli
•    olivy pokrájené na kolečka (černé nebo zelené)
•    sušená rajčata (nakrájená na kousky)
•    sušený česnek

 

 

 

 

Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl, sušený česnek a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut, propracujeme. Necháme těsto na teplém místě, přikryté, kynout až do zdvojnásobení objemu (cca 1 hodinu).

 

Na vále potom do těsta zapracujeme nakrájená rajčata a olivy. Těsto rozpůlíme na dva stejné díly a z každého vytvoříme obdéníkovou placku (cca 20x15 sm).  Placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Ty potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečicím papíru na plechu kynout.

 

Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 stupňů Celsia. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě.

 

Necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly.


 

 

 

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1513448

RSS:
Toplist
aaaaaa