

6 porcí kuřecích prsíček bez kůže a kostí
1/2 šálku bílého vína
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého balzamikového octa
2 lžičky sušené bazalky
1 lžička sušeného oregana
2 stroužky česneku
Do mikrotenového sáčku vložíme kuře, víno, olej, ocet, bazalku, oregano a česnek. Sáček uzavřeme a několikrát obrátíme, aby se kuře dobře obalilo v koření. Necháme marinovat 5 - 24 hodin v chladničce a občas obrátíme.
Kuře necháme okapat do misky a dáme na rozehřátý gril, kde jej ještě potřeme okapanou marinádou. Grilujeme asi 20 minut do hněda za častého potírání marinádou. Poté porce kuřete obrátíme a grilujeme dalších 5 - 15 minut tak, aby bylo kuře dobře propečené.
(6 porcí)
don 23.05.18, 04:10
1. grilované kuře
Ahoj zajímavý recept, nezkoušel jste někdo spojit grilované kuře i se sladkou chutí? Narazil jsem na tento recept: http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/drubez-na-grilu/grilovane-kure-s-pomerancem-a-libeckem/ A říkám si, že použití pomeranče zní fakt zajímavě.