Při jaké teplotě péct vánoční cukroví

- Při jaké teplotě péct vánoční cukroví
Rubrika:  Praktická

Při jaké teplotě péct vánoční cukroví

30.11.18, 00:00, autor: redakce
Jednoduchý, ale účinný pomocník při pečení nejen Vánočního cukroví.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

 

 

Jaké teploty pečení se hodí pro různé druhy pečiva

 

 

 

 

 

 

100 °C (sušení)

 nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou

 

130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)

 sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky

 

160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)

 šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě

 

170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)

 pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě

 

190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)

 drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky

 

210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)

 piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku

 

225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)

 lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny

 

250 − 300 °C (vysoká teplota)

 rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.

 

 
Zdroj: Archív 2014
 
Profil blogu
Profil sekce "Praktická"
Profil blogu
Založen:
19.5.2008 12:57:46

Přístupů:
505577

RSS:
Toplist
aaaaaa