Překvapte na Valentýna svého přítele francouzskou delikatesou

- Překvapte na Valentýna svého přítele francouzskou delikatesou
Rubrika:  Praktická

Překvapte na Valentýna svého přítele francouzskou delikatesou

02.02.16, 16:09, autor: Kuchařka
Přemýšlíte, jak udělat radost svému partnerovi na svatého Valentýna? Udělejte si příjemný večer v pravé francouzské restauraci. Pokud sama ráda připravujete rozmanité pokrmy, inspirujte se ve francouzské kuchyni.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

Exkluzivně vám přinášíme recept přímo od šéfkuchaře Romana Dolejše na originální pokrm Surf & Turf. Servírovat ovšem můžete i další francouzské delikatesy, například makronky, créme brulée, soufflé, crepes, quiché nebo profiteroles.



Pokud se chcete předvést před svou drahou polovičkou, přinášíme vám recept na lahodný pokrm z francouzské restaurace La Gare s ikonickým názvem Surf & Turf pro dvě osoby.



Jako ingredience budete potřebovat:

2 hovězí medailonky,

2 tygří krevety,

200 gramů brambor,

6 lžíc másla, mléko,

4 centilitry portského vína,

4 centilitry demi glace,

2 puky čekanky,

lžíci balzamika,

mořskou sůl,

cukr

a slunečnicový olej.

 

 

Postup je potom jednoduchý:

Maso a krevety očistíme, krevety oloupeme a vyjmeme střívko. Osolíme a na oleji ogrilujeme dle libosti. Oloupeme brambory, uvaříme je, přidáme mléko, sůl, máslo a připravíme bramborové pyré. Čekanku orestujeme v pánvi na oleji, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru, zastříkneme balzamikem a lehce podusíme, zredukujeme. Porstské víno společně s demi glace svaříme na polovinu.

 

Pokrm si můžete spolu s dalšími chody vychutnat také v restauraci francouzské gastronomie La Gare v samém centru Prahy. Speciální valentýnské menu se skládá z pěti chodů. Jako první jsou servírovány čerstvé ústřice fine de claire s citronem a šalotkovým vinaigrette. Následuje La Gare duet předkrmů v podobě Foie gras s bílým portským, brioškou a coulis z černého bezu společně se zauzeným lososem s malosol creme fraiche. Třetím chodem je krémové rizoto ovoněné Burgundským lanýžem. Specialitou je Surf & Turf, grilovaný hovězí medajlonek a tygří kreveta podávaný na restované čekance s jemným bramborovým pyré ala Joel Robuchon (1:1 brambory a máslo) a redukce z portského vína. Jídlo je slavnostně zakončeno valrhona čokoládovým překvapením s malinami a mučenkovou pěnou.

 
Zdroj: TZ
 
Profil blogu
Profil sekce "Praktická"
Profil blogu
Založen:
19.5.2008 12:57:46

Přístupů:
461419

RSS:
Toplist
aaaaaa