redakce Vás vítá na svých stránkách
Vítejte na mých stránkách
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Recept: Nekynuté rychlé lívanečky

datum: 03.02.12, 16:49 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 2 )
Skvělá, rychlá večeře či letní oběd vhodný nejen pro děti.

Recept: Šalamounovy řezy

datum: 03.09.11, 15:38 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 1 )
Občas se jim také říká rumové řezy. Jenže, když do polevy prostě rum nedáte, tak je to skvělá buchta vhodná i pro děti.

Ukončete letní období stylově s osvěžujícími koktejly

datum: 29.08.11, 10:30 | rubrika: Praktická | Diskuze: ( 4 )
Konec léta se pomalu blíží. To stále ale znamená spoustu příležitostí k uspořádání párty či pohodového večírku s přáteli. Svěží a chutné koktejly Lemond Frozen a Lemond Caipi jsou k tomu ideální. Oba koktejly jsou jednoduché na přípravu. Skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Tipy ke koktejlům a další rady k přípravě koktejlů sestavil světoznámý barman Jiří „George“ Němec.

Recept: Houbový salát

datum: 05.08.11, 12:41 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 0 )
Oblíbený houbový salát naší rodiny. Mám jej od paní Zdeničky z Domažlic. Děkuji mnohokrát Zdeni.

Speciální octy na úžasné saláty

datum: 18.07.11, 00:00 | rubrika: Praktická | Diskuze: ( 0 )
Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mnohé hospodyně používají pro všechna dochucení jeden jediný typ octa – kvasný lihový. Na trhu však existují pro dochucování i vhodnější druhy - ovocné octy. Například vinný ocet je vhodný na přípravu majonéz, omáček či salátových dressingů, jablečný ocet je zase charakteristický silnou a výraznou chutí, vhodný tam, kde doplňujeme další ingredience. Ovocné octy mohou změnit váš jednoduchý zeleninový salát na gurmánskou lahůdku.

Ocet nad zlato – tipy, triky, rady

datum: 11.07.11, 00:00 | rubrika: Praktická | Diskuze: ( 0 )
Když se řekne ocet, většina z nás se zatváří kysele až opovržlivě. Bereme ho jako normální, naprosto všední věc, která prostě patří do našich spíží stejně jako olej, sůl, cukr, mouka a další suroviny. Kdybychom však věděli, jak velkým pomocníkem v domácnosti ocet je, ukládali bychom ho s úctou už do nákupního košíku a doma bychom mu připravili sólo poličku, a na níž by byl postaven – a vystaven v celé své parádě. Možná někteří z vás všestranné využití octu znají, a ti kdo ne, prosím, seznamte se. A to nejen se samotným octem, ale i s jeho blízkým příbuzným - přírodním octovým čističem RinGO

Recept: Plněný zelný list

datum: 30.06.11, 11:39 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 0 )
I když se tento pokrm na našich stolech neobjevuje nijak často, chutná skvěle a nezbývá než jej doporučit. Vážně!

Národní poklad – recept na Bzenecké okurky

datum: 27.06.11, 08:00 | rubrika: Praktická | Diskuze: ( 0 )
Český národ je národem vynalézavým. Ne nadarmo se říká: zlaté české ručičky. A ty měly i naše babičky, ženy, které si dokázaly svým kuchařským uměním poradit v každé době. Jak kdysi řekl v jedné ze svých historek geniální herec Vladimír Menšík: „Naša stařka dokázala zavařit všecko, co se nacházelo v okruhu deseti kilometrů.“

Levný ocet kazí zavařování okurek

datum: 20.06.11, 00:00 | rubrika: Praktická | Diskuze: ( 0 )
Nejpozději v zimě otevřete sklenici okurek, které jste v létě zavařili. Ukousnete si…a není to ono. Ve sklenici plavou šedé nebo žluté kousky. A když je ochutnáte, neozve se lahodné Křup!, protože jsou měkké. Okurky byly z místního trhu, zavařovali jste je podle ověřeného receptu, tak co se mohlo zvrtnout? Že by OCET? No to snad…

Recept: Třešňový táč

datum: 12.06.11, 16:55 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 1 )
Třešňová sezóna začala. Kdy jindy si udělat třešňovou buchtu když ne právě teď? Ale víte jak to je, místo třešní můžete použít jakékoliv ovoce a v zimě i kompot. Táč bude pořád stejně dobrý. Je to rychlovka a přitom chutná luxusně!

Lahodné a osvěžující letní drinky

datum: 20.05.11, 10:21 | rubrika: Praktická | Diskuze: ( 0 )
Jedním z nejoblíbenějších letních drinků Martini Royale. Jedná se o lehký, osvěžující míchaný drink harmonické chuti. Díky jednoduché přípravě si jej můžete vychutnat jak ve vašem oblíbeném baru, tak sami doma a zpříjemnit si tak letní dny.

Recept: Nebeské pokušení

datum: 17.05.11, 12:36 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 0 )
Naprosto skvělé řezy ke sváteční příležitosti, jimiž uctíte klidně i tchýni.

Recept: Honzovy buchty

datum: 12.05.11, 12:31 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 0 )
Když jde Honzík do světa, vždycky sebou vleče pytlík buchet, které pak vymění za ubrousku prostři se, koně zlatohříváka, nebo aspoň dobrou radu. A to se vyplatí!

Recept: Velikonoční aspik

datum: 21.04.11, 00:00 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 0 )
Co s vejci po Velikonocích? To asi řešíme všechny. Tak proč nezkusit třeba takový Velikonoční aspik?

Recept: Řezy Raffaelo

datum: 13.04.11, 17:01 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 0 )
Jenoduché a výborné. To je přesná charakteristika. Co je víc třeba?

Co s vykoledovanými vajíčky

datum: 08.04.11, 00:00 | rubrika: Praktická | Diskuze: ( 0 )
Velikonce se blíží mílovými kroky. Zanedlouho bude nejedna z nás řešit každoroční problém, co s vykoledovanými vajičky z pomlázky. Takže jsme přispěchali sněkolika dobrými tipy.

Bacardi Piña Colada – perla Karibiku

datum: 25.03.11, 11:48 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 0 )
Koktejl Piña Colada patří mezi nejžádanější světové koktejly. Zároveň je od roku 1978 národním nápojem ostrovního státu Portoriko. Nejdůležitějšími ingrediencemi tohoto drinku jsou čerstvý ananas a kvalitní rum. Prvním rumem, použitým pro přípravu Piña Colady, byl Bacardi Superior. Tento originální drink se nejčastěji servíruje ve vydlabaném ananasu, ale můžete si jej vychutnat i v klasické sklenici.

Recept: Povánoční bábovka

datum: 05.01.11, 00:00 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 1 )
Po Vánocích zpravidla zůstane spousta čokoládových figurek. Některým až do Velikonoc, kdy anděle a Mikuláše vystřídají čokoládová vajíčka, slepičky a zajíčci. Protože tomu tak bylo i u nás začala jsem zpracovávat tyto čokoládové přebytky do "Povánoční bábovky".

Naložte si sýr!

datum: 16.12.10, 00:00 | rubrika: Praktická | Diskuze: ( 1 )
Možná jste až doposud netušili, že nakládaný sýr s bílou plísní na povrchu, který patří spolu s utopenci, tlačenkou nebo zavináči mezi nejoblíbenější lahůdky k pivu, je českým unikátem a nedílnou součástí pokladů české kuchyně.

Recept: Sekaná svíčková

datum: 04.11.10, 21:41 | rubrika: Recepty | Diskuze: ( 0 )
Skvělé masové kuličky ve svíčkové omáčce. Rychlé a dobré!
Toplist
aaaaaa