Mánie jménem grilování

- Mánie jménem grilování
Rubrika:  Praktická

Mánie jménem grilování

24.04.18, 00:00, autor: LadyAnn
Snad neexistuje Čech, který by někdy nebyl na grilování. V posledních letech patří grilování ke koloritu, kterým se začíná a končí léto. Každý ze „šéfkuchařů“ má svůj recept nebo postup na přípravu masa. Pár zaručených tipů udělá šéfkuchaře grilování i z vás, ať už venku nebo u vás v bytě či na balkoně.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

1. Zapomeňte na naklepávání

Nejlepším masem na gril je krkovice, nic nezkazíte ani vepřovým či drůbežím. Hlavně nenaklepávejte.

 

 

 

2. Krájejte silnější plátky

Ideální je, když maso nakrájíte na silnější plátky cca 2 cm silné.

 

 

 

3. Pryč s tukem

Z masa odřezejte tučné části. Při grilování vám tak tuk nebude stékat na gril.

 

 

 

4. Se solí opatrně

Maso solte až po grilování, jinak vám z masa vytáhne vodu a to pak nebude šťavnaté. Během grilování maso otáčejte jen jednou, když už je strana opečená.

 

 

 

5. Pomalu, ale jistě


Nespěchejte. Maso grilujte raději delší dobu při menší teplotě. Maso tak zůstane šťavnaté, ale zároveň bude dostatečně tepelně zpracované. Zatím můžete sobě nebo hostům namíchat třeba mojito!

 

 

 

Pokud nevlastníte zahradu, terasu ani balkón, nemusíte si grilování vůbec upírat. Existuje i řada stolních grilů, které můžete používat doma.

 

 

TEFAL_Raclette_gril_PR600012_Ovation

 

 

Philips_Stolni_gril_HD441920

 

 
Zdroj: Archív 2011
 
Profil blogu
Profil sekce "Praktická"
Profil blogu
Založen:
19.5.2008 12:57:46

Přístupů:
461420

RSS:
Toplist
aaaaaa