Recept: Pórkový salát s jogurtem

1 středně velký pórek

1/2 salátové okurky

2 menší nakyslá jablka

100 g eidamu

100 g měkkého salámu

1 kelímek bílého jogurtu

1 polévková lžíce slunečnicového oleje

sůl, cukr a ocet dle chuti

Pórek očistíme, odkrojíme kořínky a vrchní ovadlou část. Omyjeme a celý nakrájíme na tenká kolečka. Okurku omyjeme a nakrájíme neoloupanou na drobné kostičky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a také pokrájíme na kostičky. Sýr a salám rovněž. Vše dáme do mísy, přidáme jogurt a olej. Dochutíme solí, cukrem a pepřem. Dobře promícháme. Necháme v lednici 2 hodiny uležet. Můžeme podávat s osmaženými plátky bílé veky.