Recept: Základní linecké těsto

500 g hladké mouky

250 g másla

100 g moučkového cukru

1 vejce

kůra z 1 citronu

mouka na vál

Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme moučkový cukr a promícháme. Do mouky uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce a přidáme na kousky nasekané máslo. Citron důkladně omyjeme a kůru ostrouháme jemným struhadlem. Všechny suroviny na válu nasekáme nožem a pak rukama rychle uhněteme. Z těsta uděláme hroudu, zabalíme ji do fólie a uložíme asi na půl hodiny do chladničky. Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm. Z plátu těsta vykrojíme různé tvary. Vypíchnuté tvary těsta přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 5-10 minut.