Recept: Čokoládové crinkles

225 g hladká mouka

100 cukr krystal

225  hořké čokolády (vysokoprocentní, alespoň 70%)

60 g másla

2 celá vejce

1 lžička vanilkového extraktu

1 lžička vanilkového cukru

1 lžička prášku do pečiva

špetka soli

Cukr krystal a moučka na obalování.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. V míse našleháme vejce spolu s cukrem, přimícháme alespoň malinko vychlazenou čokoládu s máslem a našleháme. Sypké suroviny smícháme zvlášt a následně opatrně přidáme do čokoládového základu. Dobře zpracujeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v lednici. Nejlépe však přes noc.

Pak vykoulíme kuličky, které obalíme v krystalovém cukru a následně pak ještě bohatě v moučkovém.

Pečeme na 180 stupňů asi 10 - 12 minut - podle výkonu trouby.