Recept: Tatarák podle řeznice Markéty

Markéta Libánská pracovala v restauraci Čestr, dnes ji najdete v Našem masu. Zkombinovala dva recepty ze svých pracoviš a vytvořila brilantní verzi.



Pro dva lidi pořiďte čtvrt kila vyzrálého hovězího, ideálně vrchní nebo spodní šál. Maso očistěte a dvakrát jemně namelte. Drobně nasekejte dvě menší šalotky a stejné množství cornichonek (malé okurčičky).

Do vyšší nádoby rozklepněte dva žloutky, zasypte dvěma polévkovými lžícemi jemně strouhaného parmazánu, přidejte dvě vrchovaté lžičky dijonské hořčice a lžíci láku z okurek. Nejdřív směs lehce tyčovým mixérem promixujte, pak začněte pomalu přilévat kvalitní slunečnicový olej (spotřebujete ho 40–50 ml) a vyšlehejte majonézu. Přidejte ji k masu, šalotkám a cornichonkám, dochute solí, čerstvě mletým pepřem a důkladně promíchejte. Pak už stačí jen topinky, česnek a hotové blaho je na stole.



Více na http://www.reflex.cz/clanek/jidlo-a-piti/67062/tatarak-namlit-nebo-skrabat.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy