Recept: Třešňový táč

2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

Vypeckované třešně (nebo  jiné ovoce)



Posypka

Cukr,

polohrubá mouka,

máslo



Nejprve vymažeme a vysypeme plech. Ja doporučuji vysypávat strouhankou, ale jsteli zvyklí na mouku, použijte ji. Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do pečïva a vanilkový cukr, promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a cukr a pořádně promícháme.


Nalijeme těsto na plech a poklademe vypeckovaným ovocem. Někdo třešně či višně nevypeckovává, ale nám docela vadí plivat při jídle pecky, takže se pecek zbavujeme předem. Poté posypeme posypkou a dáme péct do vyhřáté trouby.  Pečeme při 180°C asi 25 min.